• thomaz@home.nl
  • Geen reacties
placeholder

De schaduwkant van leiderschap: waar gaat het mogelijk fout?

Leiders van nu staan onder hoge druk.
Vraagstukken worden complexer, verandering gaat steeds sneller en alles is zichtbaar voor de buitenwereld.

En daarmee wordt het steeds belangrijker voor een leider én voor de organisatie om te weten wat er gebeurt met een leider onder druk, sterke vermoeidheid of in geval van onzekerheid.

De leider krijgt daarmee diepgaand strategisch zelfinzicht, waarmee hij duurzamer in balans kan blijven. En effectief kan anticiperen op situaties die de leider waarschijnlijk lastig vindt.

Voor de organisatie komt er zicht op mogelijk risico’s in het gedrag van de leider. Waar wordt het gedrag van de leider disfunctioneel? En hoe kan de organisatie de leider het beste coachen?

Deze risico-kant van leiderschap (ook wel de schaduwkant van leiderschap genoemd) heeft soms grote impact op de leider zelf , de stakeholders en de organisatie.

Hogan assessments maken zichtbaar wat er gebeurt onder druk, vermoeidheid etc. met de Hogan Development Survey (HDS), onderdeel van de Hogan Leadership Forecast Series.
Hier wordt op een 11-tal dimensies weergegeven wat er met het gedrag van de leider onder druk/vermoeidheid gebeurt, hoe groot de kans is dat dat gedrag zichtbaar wordt voor de ander, en daarmee of het gedrag mogelijke negatieve impact gaat hebben op relaties van de leider of op diens reputatie.

Meer weten over Hogan Assessments? Of ermee aan de slag?

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren.