3P Assessments > Hogan Assessments

Hogan Assessments

Deze van oorsprong Amerikaanse assessmentmethode wordt in zo’n 56 landen en 47 talen gebruikt om gedrag van professionals, leiders en teams in werksituaties te kunnen meten en te voorspellen. In de USA werkt meer dan 50% van de Fortune 500 organisaties met de Hogan methodiek. Ook in Nederland werken zeer gerenommeerde bedrijven met Hogan.

3P Assessments is Official Reseller van Hogan Assessments in Nederland voor A&D Resources.

A&D Resources is één van Europa’s meest toonaangevende Hogan-distributeurs, en bedient zowel lokaal als mondiaal organisaties.

3P Assessments is Official Reseller van Hogan Assessments in Nederland voor A&D Resources.

Hogan blinkt uit in:

Gebruiksgemak

In relatief weinig tijd een zeer hoogwaardige uitkomst.

Kwaliteit

De rapporten zijn zeer rijk en concreet. De wetenschappelijke basis is breed en de methode kent een hoge validiteit. Gebaseerd op miljoenen gebruikers wereldwijd.

Multinationale inzetbaarheid

De Hogan rapporten zijn in 47 talen beschikbaar.

Soorten assessments

De Hogan Assessments kennen een zeer brede toepassing, er zijn meer dan 30 rapportagevormen beschikbaar.

De meest gebruikte zijn wellicht de assessments voor selectiedoeleinden en voor leiderschapsontwikkeling.

Daarnaast kunnen de Hogan instrumenten onder meer gebruikt worden voor:

  • Meten van cognitieve capaciteiten (werk- en denkniveau, strategische denkkracht, beslissingsstijlen)
  • Detecteren en ontwikkelen van High Potential Leiderschap
  • Multi-rater feedback: de uitstekende Hogan 360
  • Optimale teamsamenstelling en teamontwikkeling
  • Transitie- en careercoaching
  • Detecteren en ontwikkelen van Sales-capaciteit
  • Safety: voor omgevingen waar veiligheid van groot belang is (luchthavens, energiecentrales)

Voor organisaties waar competentiegestuurd werken aan de orde is: het programma Configure vertaalt Hogan-uitkomsten naar 62 competenties.

Direct aan de slag met Hogan Assessments?

Laat je informeren door onze experts.

Veelgestelde vragen

Hogan heeft meer dan 30 jaar ervaring in het leveren van assessmentoplossingen voor selectie en ontwikkeling van professionals, leiders en teams in werksituaties.

Organisaties werken met Hogan om de kwaliteit van het personeel te verbeteren, individuele ontwikkeling te vergemakkelijken en de effectiviteit van het team te vergroten.

Omdat vele eigenschappen die door de Hogan-assessments worden gemeten, bijzonder belangrijk zijn in leiderschap, wordt de assessments veel gebruikt voor leiderschapsontwikkeling van middenmanagement tot directieniveau.

De assessmenttools van Hogan zijn beschikbaar in zo’n 47 talen en worden gebruikt door organisaties in 56 landen.

Hogans worden toegepast in organisaties van elke omvang – van kleine bedrijven tot mondiale bedrijven in diverse sectoren, zoals financiële dienstverlening, farmaceutica, detailhandel en consumentengoederen.

Elk jaar worden er een miljoen persoonlijkheidsassessments verwerkt en meer dan 9 miljoen mensen hebben de assessments voltooid.

Ja dat kan. We hebben voorbeelden van de meeste rapporten, u vindt ze hier.

De Hogan assessment kennen een zeer hoge mate van betrouwbaarheid.
Dit heeft vooral te maken met het grondige en voortdurende valideringsproces. Vanaf het begin van de Hogan assessments (1987) wordt voortdurend (dus niet éénmalig) gemonitord of de assessments daadwerkelijk voorspellen wat ze geacht worden te voorspellen.

Hogan heeft enorme databases beschikbaar, op basis van meer dan een miljoen assessmentment-afnames per jaar, om het valideringsproces op het hoogst denkbare niveau te handhaven.

Hogan werkt tevens samen met een wereldwijd netwerk van distributeurs en klanten om lokale gegevens in (inter)nationale contexten te verzamelen die de betrouwbaarheid en validiteit van Hogan-assessments vergroten.

Hogan Assessments zijn zo ontworpen dat we bij mensen meten we wat hun reacties voorspellen.
Bijvoorbeeld bij het item: “Ik neem van mijn werk elke avond een andere weg naar huis”. Mensen die ‘waar’ antwoorden, zijn meestal creatief en avontuurlijk, en dat is het belangrijkste punt. Het is in de Hogan methode minder van belang of ze echt elke avond een andere weg naar huis nemen, het is vooral van belang wat het betekent wat ze te zeggen dat ze doen. Hogan probeert niet om gedrag te meten; Hogan probeert de prestaties in werksituaties te voorspellen.

Zelf professioneel aan de slag met Hogan? Dat kan!

We bieden certificeringstrainingen voor zowel individuen als groepen, on-line en face to face.

Lees meer over de mogelijkheden

Hogan assessments vertegenwoordigen wereldwijd de ‘gouden standaard’ op het vlak van voorspellen van gedrag in werkgerelateerde situaties. Dat heeft een aantal redenen. Om er een aantal te noemen:

Hogan producten zijn ontwikkeld op basis van bewezen psychologische frameworks en worden continu (niet éénmalig) getest om betrouwbaarheid en validiteit te garanderen.
Er zijn meer dan 30 oplossingen (rapportagevormen) beschikbaar voor zeer diverse werksituaties.
De rapportages zijn direct toepasbaar op de werksituaties, er hoeft geen ‘extra vertaalslag’ plaats te vinden van bijvoorbeeld een algemene persoonlijkheidstest naar de werksituatie.
Het aantal beschikbare talen maakt de Hogan assessments bij uitstek geschikt voor multinationale toepassingen.

Omdat iedere klant een unieke aanpak vraagt met Hogan assessments, is het niet goed mogelijk een ‘standaard’-prijs te geven voor Hogan assessments. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Dit is uiteraard voor alle assessment-vormen verschillend.

Maar om toch een idee te geven: de HPI-, HDS- en MVPI-assessments (samen het fundament voor een groot aantal rapportagevormen) bestaan ​​ieder uit 200 korte stellingen met de antwoorden Waar/Onwaar of Mee eens/Niet mee eens.
Zij nemen per onderdeel gemiddeld 20-30 minuten in beslag, dus samen zo’n 60 tot 90 minuten.

U ziet het, met een minimale tijdsinvestering wordt een zeer hoogwaardig resultaat geleverd.

In de spotlight

Hogan Personality Inventory

De Hogan Personality Inventory (HPI) beschrijft ons dagelijks gedrag, hoe wij presteren als wij op ons best zijn. Het gaat om talenten en krachten. De HPI wordt ingezet bij het (pré)selecteren en ontwikkelen van professionals, leiders en teams. De HPI geeft u waardevol inzicht in hoe mensen werken, hoe ze leiding geven en hoe succesvol ze zullen zijn.

Bekijk ook de video (in het Engels) voor nóg meer informatie.

Hogan Development Survey

De Hogan Development Survey (HDS) beschrijft hoe mensen presteren onder druk, vermoeidheid en/of onzekerheid.
Het laat zien welk mogelijk disfunctioneel gedrag mensen laten zien, en wat het risico is dat relaties verstoord raken, de reputatie geschaad wordt en zelfs waar mensen mogelijk in hun succes kunnen ‘ontsporen’.

Het bewustzijn van deze kant van gedrag (ook wel de schaduwkant van gedrag genoemd) neemt sterk in belang toe, omdat ook de druk, complexiteit en onzekerheid in werksituaties toeneemt.

Bekijk ook de video (in het Engels) voor nóg meer informatie.

Even bellen?

    Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren.