3P Assessments > Services > Business > Leadership Development Assessment

Leadership Development Assessment

Het vlaggenschip van de Hogan Assessments op het gebied van leiderschap is de Leadership Forecast Series.

Een drietal assessments (HPI, HDS en MVPI) waarmee zeer rijk materiaal wordt verkregen om leiderschapspotentieel en potentieel disfunctioneel leiderschapsgedrag te detecteren en verder te ontwikkelen.
Werken met de Leadership Forecast Series stelt leiders in staat tot het verkrijgen van diepgaand strategisch zelfinzicht, om daarmee ook in moeilijke situaties en in lastige tijden effectief en in balans te blijven.

De Leadership Forecast Series bestaat uit vragenlijsten (met in totaal zo’n 600 items) die in ongeveer een uur tot anderhalf uur gedaan kunnen worden.

Het resultaat wordt weergegeven in een drietal ontwikkelingsgerichte rapporten:

  • Hogen Personality Inventory (HPI): beschrijft de krachten en talenten van een leider, zeg maar: het ‘day-to-day’ gedrag van een leider. Onderverdeeld naar implicaties voor leiderschap, leiderschapscompetenties en ontwikkelgebieden
  • Hogan Development Survey (HDS). Dit assessment beschrijft wat er met een leider gebeurt onder druk, vermoeidheid of onzekerheid. Omdat druk, complexiteit en onzekerheid in leiderschap toeneemt, is effectieve voorspelling op dit punt cruciaal. Dit rapport gaat derhalve over potentiële leiderschapsrisico’s, mogelijk disfunctioneel gedrag en zelfs over ontsporingsneigingen.
  • Motives, Values en Preferences (MVPI). In dit rapport wordt diepgaand ingegaan op de waarden, motieven en voorkeuren van een leider. Waar krijgt hij werkelijk energie van en waar niet? Van hieruit wordt weergegeven in welke organisatiecultuur de leider het best past, welke cultuur de leider waarschijnlijk met zijn gedrag creëert, en welke onbewuste vooroordelen/vertekeningen in de waarden van de leider opgesloten liggen.

De Leadership Forecast Series wordt met recht de Gouden Standaard onder de leiderschaps-assessments genoemd.

Voorbeeldrapportages

Onderstaand vindt u voorbeeldrapportages passend bij de instrumenten voor leadership development assessments. De gehele lijst met rapportages vindt u hier.

Potentieel

Het Potentieel Rapport is gebaseerd op de Hogan Personality Inventory- vragenlijst. Het rapport schetst het dagelijkse gedrag, als een persoon ‘op zijn best is’.

Challenge

Het rapport gaat specifiek in op wat er met het gedrag van een leider gebeurt onder druk, vermoeidheid of onzekerheid.

Waarden

Het Waarden Rapport is gebaseerd op de Motives, Values en Preferences- vragenlijst.

Flash

Het Flash-rapport geeft een grafische weergave van de Hogan Personality Inventory-, Hogan Development Survey- en Motives/Values/Preferences Inventory-schaalscores.

Summary

Het Summary Rapport is een tekstueel overzicht van de sterke punten, risico’s en waarden van een kandidaat.

360

De Hogan 360 is een zeer hoogwaardig instrument om feedback van meerdere personen te verkrijgen op dimensies van leiderschap en op competenties.

Even bellen?

Laat uw telefoonnummer achter en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug.

    Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren.