3P Assessments > Services > Business > Team Development Assessment

Team Development Assessment

Het Hogan-teamrapport stelt teams in staat een grondig inzicht te verkrijgen in een drietal essentiële aspecten van team-functioneren:

  • Dominante en minder dominante teamrollen, onderverdeeld naar: focus op resultaat, pragmatisme, innovatie, procesmatige effectiviteit en focus op relaties
  • Potentieel disfunctioneel teamgedrag, onderverdeeld naar een 11-tal dimensies
  • Teamcultuur: wat zijn de sterkst gemeenschappelijke waarden binnen het team?
Creative young business people working on business project in office

Met het Teamsrapport krijgen teams een veel sterker bewustzijn op de krachten, potentiële risico’s en gedeelde waarden van het team.
Dit bewustzijn geeft het team de mogelijkheid om de eigen effectiviteit af te zetten tegen de context. Komen we als team tegemoet aan de eisen die de omgeving aan ons stelt?
Daarnaast krijgt het team diepgaand zicht op de eigen potentiële risico’s die zichtbaar worden als het team onder druk staat, vermoeidheid kent of in een periode van onzekerheid verkeert.

Effectieve teamontwikkeling begint met het Hogan Teams-rapport!

Voorbeeldrapportages

Onderstaand vindt u voorbeeldrapportages passend bij de instrumenten voor team development assessments. De gehele lijst met rapportages vindt u hier.

Team

Het Hogan Teamrapport stelt teams in staat een grondig inzicht te verkrijgen in de sterke en zwakkere punten van het team en de teamcultuur.

360

De Hogan 360 is een zeer hoogwaardig instrument om feedback van meerdere personen te verkrijgen op dimensies van leiderschap en op competenties.

Even bellen?

Laat uw telefoonnummer achter en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug.

    Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren.